Uzsaukums iesniegt pieteikumus 2. starptautiskai laikmetīgās materiālu mākslas biennālei

2. starptautiskās laikmetīgās materiālu mākslas biennāles organizatori Academy of Arts and Design, Tsinghua UniversityXinjiang Karamay Culture, Sports and Tourism Bureau aicina māksliniekus līdz 20. jūnijam 2024 pieteikt darbus starptautiskai izstādei.

Izstādes mērķis paredz laikmetīgās mākslas pārdefinēšanu un izpratnes veicināšanu, izmantojot materiālu kā objektīvu, lai izveidotu teorētisku ietvaru, kas balstās uz “materiālu, jaunu materiālu un jaunā materiālisma” filozofiskajiem skatījumiem. Organizatoru iecere paredz atjaunot saikni ar mākslas būtību, no jauna ieviešot “materiāla” prioritāti. Mākslas darbi, pārsniedz tehnoloģijas, sistēmas, ideoloģijas, kultūras, koncepcijas un stilus, kalpojot par vārtiem uz esamības un patiesības sfērām.

Tiecoties attīstīt laikmetīgo mākslu, mēs iestājamies par atgriešanos pie materiāliem, ne tikai kā atbildi uz mūsdienu mākslā dominējošo abstrakto jēdzienu pārmērīgo uzsvaru, bet arī ar cerību izpētīt dažādas iespējas un saņemt dažādas balsis materiālā skatījumā.

Vairāk par izstādes nolikumu:

https://www.international-material-art-study.org/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR36RwF1TvzLWOUVgUp9GuFW2peLOwJ_M06xWzcS354q6-fBeghU49pS-4I_aem_ATrQNxKboDs-dEHh2PoDeiJg8xs9H9PPBtjZS3xbKms_uyp52HDCFhP3pOe7_28OnFDj02RbvQnUPeqBGFEkAF6x