Tekstilmākslinieka Rolanda Krutova darbs VIII starptautiskā tekstilmākslas triennālē IECIETĪBAS ROBEŽA

Ungārijas Tekstilmākslas kultūras fonds un muzejs Savaria - Szombathely Gallery no 21. jūnija līdz 1. augustam organizē VIII Starptautisko tekstilmākslas triennāli Szombathely galerijā. Triennālē tiks prezentēti 264 mūsdienu mākslas darbi.

Šīs tekstilmākslas triennāles mērķis atklāj ungāru un starptautiskās laikmetīgās tekstilmākslas kultūras mantojuma aizsardzības vērtību radīšanu, kurā tiek realizēta un līdzsvarota pāreja starp industriālās un tēlotājmākslas žanriem. Augsta līmeņa tekstilmākslas parāde plaši demonstrē visas profesijas nozares starptautiskā un vietējā aspektā, kas ir tradīcija Szombathely pilsētā vairāk nekā piecdesmit gadus. Iepriekšējā triennāle – 2021. gada vasarā – bija pārstāvēti mākslinieki no 17 valstīm trijos kontinentos, no kuriem 120 bija Ungārijas izstādes dalībnieki. Tekstilmākslas triennāles mērķa grupa ir gandrīz 400 profesionāli tekstilmākslinieki un vizuālie mākslinieki, kā arī mākslas augstākās izglītības studenti.

VIII Tekstilmākslas triennālē IECIETĪBAS ROBEŽA iesniegtie darbi ir radīti pēdējo trīs gadu laikā. Atlasē veiktajā kolekcijā varēs aplūkot labākos Ungārijas un starptautiskās tekstila un apģērbu dizaina mākslas darbus, jaunākos darbus un tendences dažādos tekstildarbos, tekstila dizaina, tekstilminiatūru un karogu žanru kategorijās. No konkursā izvēlētiem darbiem tiek veidots izstādes katalogs, kas ar savu detalizēto datubāzi un mākslas darbu albumu varēs kalpot kā pētnieciskais materiāls nozarē strādājošiem mākslas vēsturniekiem un teorētiķiem.

Latviju šajā triennālē pārstāvēs pieredzējušais un augsti kā Latvijā tā pasaulē novērtētais tekstilmākslinieks Rolands Krutovs ar 2023. gadā radītu teksilminiatūru PALIEC MANĪ. Darbs izstrādāts izmantojot dažādus materiālus. Darba izmērs 18 x 20 cm

Vairāk:

https://textileartstriennialhungary.com/2022/04/10/viii-nemzetkozi-textilmuveszeti-triennale-2024-2/

https://magyar-iparmuveszet.hu/folyamatban-20240201