LMA vizuāli plastiskās mākslas nodaļas pasniedzēju un studentu izstāde KORELĀCIJA / CORRELATION

Piektdien, 8. martā, pulksten 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 atklās Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas pasniedzēju un studentu darbu izstādi “Korelācija/Correlation”. Izstādē būs apskatāmi keramikas, stikla un tekstila mākslas darbi, informēja Liepājas muzeja Sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Izstādē piedalīsies Latvijā un pasaulē zināmi savas jomas pārstāvji, keramikas mākslinieki: Dainis Lesiņš, Dainis Pundurs, Ainārs Rimicāns, Līga Skariņa, Ženija Loginova, Anna Rubene-Zīdare, stikla mākslinieki: Agnese Gedule, Inguna Audere, Sandra Utāne, Ilze Dūdiņa, Inita Ēmane, Vineta Groza, tekstila mākslinieki: Ieva Krūmiņa, Elīna Ģibiete, Irēna Andrejeva, Elīna Veilande-Apine, Diāna Janušone, kā arī LMA studenti: Megija Zonne, Ramona Einštāle, Aleta Betija Aniņa, Taisija Gluščenko, Agneta Ance Adricka, Daniels Donis, Baiba Čadore, Laima Grasmane, Krista Elizabete Pupura un Laura Dzērve.

Korelācija ir statistikas jēdziens, kas raksturo divu vai vairāku datu kopu savstarpējo saistību. Tā var attiekties uz formālu un saturisku attiecību meklējumiem starp medijiem, kā arī mūsdienu mākslas un dizaina attiecībām.

Mākslas izstāde “Korelācija/Correlation” veidota kā starpdisciplināra saruna, attēlojot saistību Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās nodaļas apakšnozaru attīstībā.

Savstarpējā komunikācija un materiālu mijiedarbība, kas redzama izstādes dalībnieku stikla, tekstila un keramikas darbos, tiek demonstrēta dinamiskā un radošā daudzveidībā, mūsdienīgie risinājumi, balstās materiālu apzināšanā jaunā, laikmetīgā kontekstā. Liepājas muzejā būs apskatāmi tradicionālās, kā arī dažādās autoru tehnikās radīti individuāli mākslas darbi.

Mūsdienu mākslas izteiksmes valoda ir asociatīva, uz iekšējām, reizēm ļoti subjektīvām, sajūtām balstīts dialogs starp mākslinieku un skatītāju. Iespēja redzēt plašu darbu klāstu, salīdzināt dažādus ideju izejas punktus ir viens no galvenajiem izstādes vadmotīviem un ieguvumiem. Izstādes mākslinieki ir transformējuši idejas, un, strādājot ar dažādiem materiāliem, radījuši estētiskas formas, tās vai nu pakļaujot, vai nepakļaujot funkcijai.

Izvēlētā izstādes titulattēla autore ir Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas apakšnozares absolvente Marija Groza. Darbs, kas radīts linogriezuma tehnikā, ir tapis Bakalaura programmas studiju kursa darba ietvaros.

Izstādes kuratore – LMA Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas vadītāja, profesore Vineta Groza un scenogrāfs – LMA Scenogrāfijas katedras docents Viktors Jansons.

Izstāde “Korelācija/Correlation” Liepājas muzeja anfilādē būs skatāma no 8. marta līdz 5. maijam.

Informējam, ka izstādes atklāšanas laikā tiks veikta fotografēšana un video filmēšana. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma un Liepājas muzeja publicitātes nolūkos. Atrodoties pasākuma teritorijā, jūs apliecināt, ka esat informēts par to, ka tiekat iekļauts/-a audio vai vizuālajā materiālā.

Vairāk:

https://irliepaja.lv/lv/kultura/muzeja-bus-skatama-vizuali-plastiskas-makslas-izst/?fbclid=IwAR1cY6ljbFXWjwEKx3ZpYlpud94raMsT9kUKGOMEDiCsaRaVm3xH4oyawTk