Emmas Sofias izstāde PASAULES DIALOGS

Kuldīgas vecajā rātsnamā Baznīcas ielā 5, līdz 18. martam skatāma Emma Textile art (Emma Sofia) tekstiliju izstāde ‘‘PASAULES DIALOGS’’ .

Karš, klimata pārmaiņas, ekonomiskā krīze, pandēmijas un citas kataklizmas, kas notiek pēdējās desmitgadēs, cilvēkiem rada satraukumu, un konstantu stresa vidi. Šādi apstākļi ir kairinoši un nelabvēlīgi ilgtermiņa miera uzturēšanai. Kā arī nav īstas atbildes vai miers jeb kad iestāsies mūsu sadrumstalotajā civilizācijā…

Izstādē var apskatīt sešas dažādas Emmas Sofias tekstilijas, kas veidotas divās dažādās tehnikās. Klasiskajā ziemeļnieka tehnikā un taftinga tehnikā. Darbi ir tapuši pēdējo trīs gadu laikā, dažādu notikumu iespaidos.

Emma Sofia ir dzimusi 1990. gadā Rīgā, kur arī šobrīd dzīvo un strādā. Absolvējusi Rīgas Dziaina un Mākslas vidusskolu tekstila dizaina nodaļu. Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi bakalaura un maģistra grādu tekstilmākslā un maģistra grādu glezniecībā. Papildinājusi zināšanas Norvēģijā Bergenas Universitātē, Vizuālās Mākslas, Mūzikas un Dizaina fakultātē un Honkongas Politehniskās Universitātes Dizaina skolā.

Piedalījusies vairākās grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Slovēnijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Baltkrievijā, Francijā, Azerbaidžānā, Amerikā. Māksliniece Ieguvusi vairākus apbalvojumus, nominācijas un atzinības.

Emmas Sofias darbi atrodas - Latvijas LOTO, Upītes Kultūrtelpas, M/Darbnīcas kultūrtelpas un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja kolekcijās.

Izstādi iespējams apskatīt darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00.

Ieeja bez maksas.

Vairāk:

https://www.facebook.com/Vecaisratsnams