Izstāde KRĀSAINĀ AUDUMU VĒSTURE JVPI Ģ. Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā

No 2024. gada 27. janvāra līdz 2024. gada 17. martam sadarbībā ar interjera auduma salonu Ticians izstāde “Krāsainā auduma vēsture”.
Ar audumiem līdzīgi kā ar gleznām var veidot sarunu. Pieskarties un sajust. Novērtēt niansētos pustoņus un krāsu sulīgumu, smalkus ornamentu zīmējumus un krāšņus izšuvumus, pārsteidzošus un nepieradinātus materiālu salikumus. Sajust, kā audums uzrunā un savaldzina.
TICIANS − vārds, kas raisa asociācijas ar vēlīnās renesanses smalko toņu meistaru, venēcieti Ticiānu Večelio un viņa gleznām. Večelio ir viens no retajiem vecmeistariem, kura talants tika atzīts jau viņa dzīves laikā.
Ne velti arī mūsu interjera audumu salonam esam izvēlējušies nozīmes ziņā ietilpīgu un spēcīgu vārdu − TICIANS. Jo audumus mēs uztveram kā mākslas darbus.
Audumus, kas ietver izcilas vizuālās, sajūtu un komforta kvalitāti.
Audumus, kas iemieso gan laikmetīgās tendences, gan kultūrvēsturiskās tradīcijas.
Salona TICIANS kolekcijās ir pārstāvēti pasaulē atzīti tekstila dizaina zīmoli – kompānijas: Jab, PierreFrey, Dedar, Nobilis, Lelievre, Thibaut, Cassaro, Tassinari\&Chatel 
 u.c. Kolekcijas vismaz divreiz gadā mēs papildinām ar jaunumiem no starptautiskajām dizaina izstādēm Maison Objet Parīzē, Ambiente Frankfurtē, Decorex Londonā u.c.
2024. gada janvārī salona mākslinieces apmeklēja starptautisko dizaina izstādi Parīzē Paris Deco Off. Audumu paraugi redzami šajā izstādē. Ticians dibināts 2003. gadā. Tā īpašniece un radošā direktore Baiba Pāvuliņa interjera audumu dizainā darbojas kopš 1996. gada. Ticiana komandu veido pieredzējuši profesionāļi – dizaineres ar ilggadēju pieredzi un augstāko māksliniecisko izglītību Juta Treija un Patricija Tiknuse.
Salonā var iepazīties ar daudzveidīgajām kolekcijām, saņemt ieteikumus materiālu izvēlē un interjera iekārtošanā.
Salons Ticians piedalījies Latvijas Republikas Saeimas, prezidenta kabineta Rīgas pilī, Maikapara nama, Rīgas Jūgendstila un Kuldīgas novada muzeja, Baltic Beach Hotel u. c. interjeru iekārtošanā. Ļoti daudz projektu realizēts privātajos interjeros Latvijā un Eiropā.
Izstāde papildināta ar salona TICIANS dizaineres, gleznotājas Patrīcijas Tiknuses gleznām.
Vairāk:
www.ticians.lv

http://jvmm.lv/jaunumi/izstades/sadarbiba-ar-interjera-auduma-salonu-ticians-izstade-krasaina-auduma-vesture/