Radošā darbnīca: DZINTRA VILKS. Gājputni

16. septembrī, 12.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Radošajā darbnīcā “Gājputni” tekstilmāksliniece Dzintra Vilks aicina kopīgi iepazīt tekstilmākslas radīšanas dažādību, iedrošinot no tekstila materiāliem izveidot objektu – katram savu īpašo putnu. Darbnīca noris 7. Rīgas Starptautiskās tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāles programmas ietvaros, kurā pazīstamā māksliniece piedalās ar darbu “Pirms došanās ceļā”.

Tekstilmākslinieces vadībā dalībnieki varēs radoši izpausties un atklāt savu individualitāti, veidojot katrs savu neatkārtojamo putnu. Tikšanās laikā autore iepazīstinās ar savu darbu “Pirms došanās ceļā” – stāstu par gājputniem, kas pārvērties skaudrā vēstījumā par bēgļiem, kā arī iedvesmos katru dalībnieku sava darba tapšanai.

7. Rīgas Starptautiskā tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāle ir ievērojams starptautiska mēroga kultūras notikums. Šogad triennāle pulcē 79 autorus no 30 valstīm – Latvijas, citām Eiropas valstīm, kā arī Kanādas, ASV, Japānas, Brazīlijas, Kostarikas, Dienvidāfrikas, Taivānas un citām. Izstāžu dalībniekus atlases procesā izvēlējusies starptautiska žūrija.

Izstādē Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā skatāmi tekstilmākslas darbi, kuros ietverti ekoloģijas, sievietes pasaules un mākslas attīstības aspekti. Savukārt Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA izstādē eksponēto darbu autori pievēršas bēgļu problēmai, kara traumām, vientulības tēmai pandēmijas laikā, kā arī mākslinieka pašapcerei – personīgiem notikumiem, kas atstājuši dziļus nospiedumus.

Papildu informācija