Adīšanas darbnīca. Lienīte Slišāne: Mīļoju

13. septembrī 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Tekstilmākslinieces Lienītes Slišānes adīšanas darbnīcā “Mīļoju” baudīsim adīšanas meditatīvo noskaņu, mācoties izadīt rokrakstu burtus, kas raksturīgi Slišānes daiļraidei.

Darbnīcā kopā ar tekstilmākslinieci izmantosim vilnas dziju, kas iemieso siltumu un mīļumu. Māksliniece uzsver, ka adīšana ar rokām ir terapeitiska, vilna – siltums, bet rokraksts – personības pazīme.“100% aitas vilnas dzija sargā siltumu, uzsūc mitrumu un arī nedaudz “kož”, kas ir kā mikro masāža,” stāsta autore. Māksliniece ir pārliecināta, ka adīšanai ar divām adatām un dzijas pavedienu, atkārtotā un ritmiskā darbībā veidojot un savienojot valdziņus, piemīt spēja atslābināt prātu.“Rīts. Es adu. Katrs rīts. Es adu. Klusums. Pirksti kā āķi. Diena. Nē, adatu skaņa. Adu. Valdziņu ritms. Rādītājpirkstā diega izveidota vaga. Es adu. Vakars. Dzijas klusuma skaņa. Adījums klēpī. Siltums. Nakts. Adu.”

7. Rīgas Starptautiskā tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāle ir ievērojams starptautiska mēroga kultūras notikums. Šogad triennāle pulcē 79 autorus no 30 valstīm – Latvijas, citām Eiropas valstīm, kā arī Kanādas, ASV, Japānas, Brazīlijas, Kostarikas, Dienvidāfrikas, Taivānas un citām. Izstāžu dalībniekus atlases procesā izvēlējusies starptautiska žūrija.

Māksliniece Lienīte Slišāne tekstilmākslas triennālē izstādījusi lielformāta darbu “Cietsirdīgās spēles”, kurā ieadījusi tekstus no savām dienasgrāmatām. 

Pieteikšanās anketa:‐- https://forms.gle/Cc7wHJLMGFG2Cbs57Dalības maksa: 10,00 EUR pieaugušajiem 6,00 EUR skolēniem, studentiem, senioriemNoderīga informācija par pieejamību Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā: https://www.lnmm.lv/dekorativas…/apmekle/pieejamiba

Vairāk: https://www.lnmm.lv/dekorativas-makslas-un-dizaina-muzejs/pasakumi/darbnicas/adisanas-darbnica-miloju-ar-lieniti-slisani-574