Tekstilmākslas izstāde ELECTUS

Latvijas Nacionālā teātra Jaunās zāles 1. stāva vestibilā divas nedēļas no 12. 06. līdz 21. 06. 2023. būs iespēja iepazīt Latvijas jauno tekstilmākslinieku darbus izstādē “ELECTUS”.

Izstādes ieceres konceptuālo vēstījumu skaidro Selīna Paula Sproģe:

Lai kustība nebūtu tikai tukša novietojuma izmaiņa telpā un laikā, bet gan vērtīga pašattīstība, ir jābūt skaidri definētam mērķim. Tomēr ar mērķa apzināšanos vien nepietiek – ir nepieciešams apzināties arī skaidru kustības sākumpunktu, lai zinātu, cik liela inerce jāpieliek, lai kustību vispār iesāktu. “ELECTUS” aicina apzināties pagātnes notikumus un procesus, lai no tiem spēcīgi atspertos un varētu spert drošus soļus pretim nezināmajam.

Izstādē mākslinieces reflektē kā par personīgām, tā pārlaicīgām tēmām, kas bieži vien neapzināti plūst indivīda vai sabiedrības atmiņā, veidojot aktuālo pasaules pieredzi. Dažādie materiāli, kā arī formu un tekstūru daudzveidība atklāj ne tikai atmiņu satura un ietekmes bezgalību, bet arī tekstilmākslas plašo spektru.

Izstādē piedalās:

Lienīte Slišāne, Selīna Paula Sproģe, Ginta Kristjansone, Ilona Valaine-Blekte, Una Valtere, Ella Mihailova, Evija Stukle-Zuitiņa, Tekstilmākslas kolektīvs MAĢI (Ilona VB, Evija SZ, Rūta Briede)

Izstādes vieta:

Latvijas Nacionālais teātris

Kronvalda bulv. 2, Rīga