Tekstilizstāde VIBRĀCIJA

13. jūnijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Konferenču centra vestibilā Latvijas Tekstilmākslas asociācijas mākslinieki atklās tekstilizstādi VIBRĀCIJA .

Itāļu astronoma, fiziķa un inženiera Galileo Galileja (1564-1642) 17. gs.  aizsāktā skaņas vibrācijas izpēte turpmāk iedvesmojusi arī citus pētniekus vairāku gadsimtu garumā. Vibrācijas jēdziens kā dabas spēks un kustība, daudzkārt saistījis arī mākslinieku uzmanību. Šogad Latvijas Tekstilmākslas asociācijas pārstāvji, izejot no pieņēmuma, ka pasaule ir patstāvīgā pārmaiņu stāvoklī, un nekad neatgriežas pie tieši tā kā bija, aicina māksliniekus koncentrēties uz tekstila materiāliem, lietām, šķiedrām, tekstiltehnikām un idejām, kas joprojām turpina tekstilmākslas nozares pastāvīgo pārmaiņu stāvokli. Katra mākslinieka pieredze šīs pārmaiņas sajūt un risina savā unikālā interpretācijā, kur nozīme ir plašam jautājumu diapozonam, ko uzdod paši mākslinieki. Jebkuras vibrācijas cilvēcīgu sajūtu līmenī sevī iekļauj arī  spriedzi un satraukumu, kā rezultātā aktivizējas motivējoši impulsi atklāt, piemēram,  citas robežas, krustpunktus, elementus utt.. Šī izstāde apvienos un ieskicēs mākslinieku kopīgus un atšķirīgus vēstījumus, kuri vibrāciju, līdzīgi kā dabas spēku, uztver kā iespēju mainīties.

Izstādē piedalās: Andra Dīriņa, Andra Kurzemniece, Annele Slišāne, Antra Saliņa, Antra Augustinoviča, Baiba Zalcmane, Dace Grīnberga, Dace Vecozola, Diāna Janušone, Edīte Pauls-Vīgnere, Elīna Lūsis-Grīnberga, Elīna Veilande-Apine, Ērika Zutere, Hele, Ilze Grīnberga, Inese Jakobi, Ingrīda Sūna, Inta Amoliņa, Irēna Andrējeva, Irisa Blumate, Jānis Bankovičs, Kristīne Andersone, Kristīne Celmiņa, Liene Ratnika, Līva kaprāle, Mārīte Leimane, Ruta Linīte, Vija Jansone, Maruta Konceviča