Aicinājums iesniegt pieteikumus VOYAGE- MINI tekstilmākslas izstādei Somijas Amatniecības muzejā

Pieteikuma iesniegšanas termiņš 2023. gada 1. maijs !

Izstāde notiks Somijas Amatniecības muzejā, Jiveskile, Somija no 9. septembra līdz 3. decembrim 2023. gadā.

Somijas Jaunās tekstilmākslas asociācija 2023. gada rudenī rīko pirmo mini tekstila izstādi Voyage. Aicinājums iesniegt pieteikumus ir atvērts visiem profesionāliem tekstilmāksliniekiem visā pasaulē.

Mākslinieki tiek aicināti interpretēt izstādes tēmu “Ceļojums” no dažādām pieejām un skatu punktiem. “Ceļojumu” var uzskatīt par abstraktu tēmu, kas saistīta ar dzīvi vai laiku, vai kā burtisku jēdzienu. Mākslas darbi var būt balstīti uz tradicionāliem materiāliem un tekstila tehnikām. Var īstenot arī eksperimentālu pieeju. Izstāde un mākslas darbi paredzēti, lai sniegtu izstādes apmeklētājiem iespēju piedzīvot unikālu ceļojumu starp kultūrām, dažādām mākslas pieejām un mākslas stiliem.

DALĪBAS NOTEIKUMI:

Dalībai tiek pieņemti divdimensiju un trīsdimensiju mākslas darbi. Maksimālais darba izmērs ir 20x20x20cm . Maksimālais izmērs ietver visu, arī iespējamo ierāmējumu vai konstrukcijas, kas nepieciešamas, lai izveidotu darbu.

Mākslinieki var iesniegt līdz 3 atsevišķiem darbiem pievienojot šāda informācija uz: [email protected]:

  1. Pieteikuma veidlapa (pievienota zemāk).
  2. Katra iesniegtā darba 2 fotogrāfijas, viens pilna darba attēls, viens detaļas attēls. Pievienotajiem fotoattēliem ir jābūt augstas kvalitātes 300 dpi JPEG formātā, no 1 līdz 5 MB. Foto faila nosaukumā izmantojiet savu vārdu un darba nosaukumu, piemēram: Mary_Smith_Travel.jpg. Fotogrāfijās jādemonstrē īsts eksponēšanai paredzētais darbs.

Aizpildītā pieteikuma anketa un fotogrāfijas jānosūta uz [email protected] līdz 2023. gada 1. maijam.

LŪDZU, ŅEMIET VĒRĀ: Izstāde būs apskatāma Somijas Amatniecības muzejā. Lai aizsargātu muzeja tekstila kolekcijas, visi eksponētie mākslas darbi ar tekstila materiālu tiks apstrādāti ar saldēšanas procesu. Mākslinieks ir atbildīgs tikai par tādu mākslas darbu iesniegšanu, kas iztur šo apstrādi.

Izstādei atlasītajiem darbiem jābūt pieejamiem no 2023. gada 9. septembra līdz 3. decembrim.

Izvēlētajiem māksliniekiem ir jāmaksā izstādes maksa 60 eiro apmērā . Maksā ir iekļauta kataloga un pasta maksa par mākslas darba atgriešanu (neapdrošināta). Maksa tiek piemērota tikai māksliniekiem, kuru darbi ir atlasīti izstādei. Izvēlētajiem māksliniekiem tiks nosūtīta atsevišķa instrukcija dalības maksas apmaksai.

Izstādes žūrija izstrādās mākslas darbus izstādei līdz 2023. gada maija beigām. Atlasītajiem dalībniekiem savus mākslas darbus jāiesūta uz Somijas Amatniecības muzeju līdz 2023. gada 18. augustam.

Izvēlēto darbu autori saņems sīkāku informāciju no Somijas Jaunās tekstilmākslas asociācijas UUTE ry par piegādes adresi un apmaksas veidiem.

Pa pastu nosūtītajiem darbiem jābūt piemērotā atkārtoti lietojamā iepakojumā, lai mākslas darbus pēc izstādes varētu atgriezt.

Visa svarīgā informācija par Voyage mini mākslas izstādi ir pieejama mājas lapā www.newtextileart.com vai pa e-pastu [email protected]

Somijas Jaunās tekstilmākslas asociācija

www.newtextileart.com

www.craftmuseum.fi