Projekta “Ja Tu vēlies salāpīt pasauli, sāc lāpīt savas zeķes” izstāde Baku, Azerbaidžānā

Akmens hronikas muzejā Baku notika Latvijas vēstniecības Azerbaidžānā, Latvijas Mākslas akadēmijas, ar QGallery un PlatformArt atbalstu rīkotās izstādes “Sāc lāpīt par ilgtspējīgu dzīvesveidu” atklāšana. Pasākums bija veltīts Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienas 104. gadadienai.

Atklāšanā uzstājās Latvijas pilnvarotā lietvede Azerbaidžānā Vija Buša, Latvijas Mākslas akadēmijas profesores Ieva Krūmiņa un Barbara Ābele, izstādes kuratore, Azerbaidžānas Goda māksliniece Sabīna Šilinskaja.

Pasākumā tika atzīmēts, ka pasaules “labošana” mūsdienās ir aktuālāka nekā jebkad agrāk. Tā kā pasaule tiek plosīta pa vīlēm, tiek pārkāptas robežas, brūk daudzas politiskās un ekonomiskās struktūras. Turklāt resursu masveida ražošana nozīmē, ka nākamajām paaudzēm nekas daudz neatliks. Tajā pašā laikā, pētot vecākās paaudzes vēsturi, kas pārdzīvoja karu, deportācijas, badu, jūs nonākat pie secinājuma, ka lietas ir jāizmanto racionāli - galu galā to ilgstoša izmantošana, atjaunošana ir viena no visvairāk racionāli risinājumi pašreizējā klimata pārmaiņu situācijā. Tāpēc zeķes šajā ekspozīcijā tika izvēlētas kā metafora jebkura 21. gadsimta produkta ikdienas patēriņam.

Vairāk:

https://we.tl/t-RtIdaXVtXl

https://youtu.be/thKPNkHJugc

https://news.day.az/culture/1512715.html