Emmas Sofias izstāde PASTARDIENA

  1. novembrī 17: 00 Talsos kinoteātrī “Auseklis” notiks mākslinieces Emmas Sofias izstādes “Pastardiena” atklāšana.

Sabiedrības uztvere par esošajiem klimata pārmaiņu notikumiem ir sašķelta, dezinformēta vai apātiska, šķietami loģisko risinājumu priekškarā. Kaut arī dzīvojam ar informāciju un inovācijām pārpilnā laikmetā, nav redzama pietiekama empātija no cilvēces, kas būtu pašsaprotami, krīzes situācijā. Pēdējos trīsdesmit gadus šī tēma tiek plaši izcelta pasaules dabas aizsardzības sanāksmēs, zinātniskajās konferencēs un sociālajos medijos. Tā ir kā spridzeklis ar laika degli, uz ko mēs noskatāmies no malas ar vienaldzību, bet laiks ir tas, kas mums pietrūkst, lai risinātu šo problēmu.

Darba sērijā “2050” tiek apskatīta tēma par klimata pārmaiņu cēloņiem un sekām mūsdienu pasaulē, kā arī cilvēku attieksmi pret to. Šis darbs ir simbolisks vēstījums par nākotnes draudiem, kas tapis veksiloloģijas un heraldikas materiālu izpētes gaitā. Darbi ir veidoti iedvesmojoties no sakrālās mākslas katoļu baznīcu stilistiskajiem karogiem, kas politisku apsvērumu dēļ ir bijuši kā neredzams rīks sabiedrības kontrolēšanai. Darba mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību prognozētajām kataklizmām, kas apdraud mūsu nākotni. Ir jārada empātija pret dabu un tās procesiem, lai mēs varētu arī turpmāk dzīvot humānos apstākļos.

Emma Sofia ir dzimusi 1990. gadā Rīgā, kur arī šobrīd dzīvo un strādā. Absolvējusi RDMV, tekstila dizaina nodaļu. Ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijā bakalaura un maģistra grādu tekstilmākslā un maģistra grādu glezniecībā. Studējusi Norvēģijā Bergenas Universitātē, Vizuālās Mākslas, Mūzikas un Dizaina fakultātē un Honkongas Politehniskās Universitātes Dizaina skolā. Mūsdienu tekstilmāksliniece un gleznotāja, kura rada darbus, kas apšauba sabiedrības, vides un cilvēku uzvedību, kā arī problēmas mūsu sadrumstalotajā postdigitālajā pasaulē. Emmas mākslinieciskais ceļojums ietver dažādus medijus – no klasiskā gobelēna, digitālās aušanas, taftingošanas līdz pat glezniecībai. Piedalījusies vairākās grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Slovēnijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Baltkrievijā, Francijā, Amerikā. Māksliniece Ieguvusi vairākus apbalvojumus, nominācijas un atzinības, kā arī darbi atrodas -Latvijas LOTO, Upītes kultūrtelpas, Mdarbnīcas kultūrtelpas un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja kolekcijās.

Izstāde būs apskatāma kinoteātra darba laikā līdz 2023. gada 15. janvārim.

Vairāk:

https://www.facebook.com/Emmatextileart