Mākslas un amatniecības forums Smiltenē

20.augustā Smiltenes novada Mēru muižā norisināsies mākslas un amatniecības forums. Foruma laikā kopā ar 15 ekspertiem tiks meklētas atbildes, kā izprast nozares problēmas, kā atrast labākos risinājumus nozaru attīstībai.

Latvijas nacionālais kultūras centra un Lauku atbalsta dienesta pārstāve Linda Rubena runās par tēmu “Kā veicināt amatniecības attīstību Latvijā?”. Mākslas akadēmijas pārstāve, Mākslas zinātnes nodaļas vadītāja, asociētā profesore, Kultūrkapitāla fonda pārstāve Dr. art.Inese Sirica centīsies atrast atbildes uz jautājumu “Kā veicināt mākslas attīstību laukos?”. Ar diskusiju “Kā veicināt sadarbību starp māksliniekiem un amatniekiem?” uzstāsies māksliniece un TLMS “Dzilna” vadītāja Baiba Vaivare un žurnāla “Praktiskie rokdarbi” galvenā redaktore Dace Deksne. Tautas mākslas savienības un Latvijas amatniecības kameras pārstāve Dace Jurka runās par tēmu “Kā jūtas amatnieki – aktuālās problēmas?”, savukārt Valkas mākslas skolas direktore Sniedze Ragže un Valmieras kultūras un mākslas fonda valdes locekle Karlīne Cercina runās par tēmu “Kā jūtas mākslinieki laukos – aktuālās problēmas?”. Par tēmu “Mākslas pieejamība laukos?” runās Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece kultūras un sociālajos jautājumos, Latvijas mākslinieku savienības pārstāve Astrīda Harju. Doktora studiju programmas direktors,
profesors, mākslas vēsturnieks, LMA doktora programmas vadītājs, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, Dr.habil.art. Ojārs Spārītis, Nacionālās arhitektūras padomes sastāva locekle, Būvvaldes vadītājas vietniece Cēsu novada pašvaldībā Irēna Suipe un Kuldīgas novada domes, vadības pārstāvis, galvenais eksperts darbam ar sabiedrību un valsts institūcijām, inovāciju un tūrisma projektu vadītājs Artis Gustovskisrunās par tēmu “Kultūras mantojums un Mēru muiža?”.

Pasākuma programma:

10:00 Atklāšana
10:05 – 11:45 Ekspertu uzrunas. 13 eksperti, katram 5 minūtes.
12:00 – 13:00 Darba staciju pirmā daļa – veiksmes stāsti – 3 stacijas vienlaicīgi. Katram 15-30 minūtes.
13:00 – 14:00 Pusdienu pārtraukums
14:00 – 14:40 Mākslas un amatniecības izstādes “Latvijas ūdeņi laika plūdumā”
atklāšana;
15:00 – 15:50 darba staciju otrā daļa

  • “Kā jūtas amatnieki – aktuālās problēmas?”
  • “Kā jūtas mākslinieki laukos – aktuālās problēmas?”
  • “Mākslas pieejamība laukos?”

16:00-16:50 darba staciju trešā daļa

  • “Kā veicināt amatniecības attīstību Latvijā?”
  • “Kā veicināt mākslas attīstību laukos?”
  • “Kā veicināt sadarbību starp māksliniekiem un amatniekiem?”
  • “Kultūras mantojums un Mēru muiža?”

17:00 – 17:30 – brīvais laiks – domu apmaiņa
17:30-18:00 – Noslēgums – darba staciju apkopojums.

Pieteikšanās forumam šeit.

Dalības maksa 15 eiro. Vietu skaits ierobežots.

Informāciju sagatavoja: Liene Strazdiņa, TLMS “Smiltene” vadītāja

Vairāk:

https://ziemellatvija.lv/meru-muiza-notiks-makslas-un-amatniecibas-forums/