Izstāde SIGNĀLI. Rolands Krutovs

No 17. novembra līdz 15. martam Daugavas muzejā Doles salā būs skatāma starptautiski atzītā Latvijas mūsdienu tekstilmākslinieka Rolanda Krutova personālizstāde “Signāli”. Izstāde ir unikāls notikums valsts mākslas nozarē, ļaujot vienkopus redzēt mākslas darbus, kas guvuši atzinību dažādos starptautiskos konkursos un izstādēs visā pasaulē.

Izstādes nosaukums “Signāli” ir arī centrālā mākslas darba nosaukums. Par izstādes vienojošo tematiku stāsta pats mākslinieks R. Krutovs: “Katrs radītais darbs man pašam ir kā mazs signāls. Tie satur informāciju, atklāti nolasāmu vai arī kodētu, kuru uztvert var tikai līdzīgi jūtošie.”

Rolanda Krutova darbi reti ir redzami Latvijā. Vēl retāk tie ir redzami kopā vienā vietā. Izstāde Daugavas muzejā ir pirmā mākslinieka personālizstāde kopš 2019.gada, kad lielu publikas atzinību guva izstāde Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS. Lielākā daļa Doles muižas telpās izstādītie darbi ir ceļojuši pa visu pasauli, gūstot gan galvenās balvas, gan atzinības Serbijā, Itālijā, Korejā u.c. Uz brīdi tie ir atgriezušies Latvijā un pat vienā telpā. Izstādē izvietoti vairāki lielformāta laikmetīgās šķiedru mākslas darbi, kuros jūtama materiālu saspēle, tumšā un gaišā kontrasts, kā arī kāds greznāks elements, ko kopā savij mākslinieka unikālais rokraksts un autortehnikas. Īpašu vieglumu ievieš mākslinieka radītās miniatūras, kas liek aiz pārsteiguma ievilkt elpu un pielikties mazliet tuvāk, ar katru mirkli atklājot arvien smalkākas detaļas.

Un vēl, šobrīd Austrālijā oktobrī-novembrī notiek Starptautiska nozīmīga mazo gobelēnu izstāde KATE DERUM AWARD FOR SMALL TAPESTRIES.
Rolanda Krutova darbs CIK SVER VISUMS ir finālistu vidū un ir saņēmis vienu no godalgām- Kate Derum Award Commended, bet vēl ir iespēja, līdz šī gada 16. decembrim nobalsot par šo darbu, un iespējams mākslinieks saņems balvu 500 USD vērtībā!
https://www.austapestry.com.au/content/2021-kate-derum-and-irene-davies-emerging-artist-award-small-tapestries-0