Tekstilmākslas asociācijas izstāde ATJAUNOTĀS VĒRTĪBAS

Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs aicina ikvienu aplūkot izstādi “Atjaunotās vērtības”, muzeja Izstāžu lielajās zālēs līdz šī gada 17.oktobrim.

“Tekstilmākslas asociācijas” misijas apziņā atjaunotās vērtības, pirmām kārtām, ir tekstila kā mākslas, kā augstas raudzes amata un kopienas pastāvēšana, atjaunotne un sastapšanās ar savu skatītāju aizvien jaunu dialogu -izstāžu formā šinī zibšņveida vērtību un sapiņķerētās tagadnes kontekstā. Palikt uzticīgam tādām vērtībām, kā gobelēnu aušana, tajā ietilpinātajā meistarības, pacietības un tūkstošiem kilometru un krāsu niansēm sagrodotajā nesaraujamajā pavedienā, kas vieno skolas aizsācēja Rūdolfa Heimrāta un Latvijas Mākslas akadēmijas studenta aizaustos velkus.
Vērtība ir arī materiāla nezūdamībā, tā atkārtotā pielietojumā un turpinājumā kādas nogurušas matērijas pārtapšanā jaunā mākslas darbā- vēstījuma formā, kas savieno aizgājušās un tagadnes radošās esības formas. Vērtība ir tekstilmākslas izteiksmes brīvībā - arvien jaunu materiālu un tehnoloģiju atklāsmes un pieradināšanas formās, eksperimenta valdzinājumā un autora pašatklāsmē un izteiksmē, kas izstāžu zālēs sastopas ar vērīga skatītāja skatu.
Izstādē piedalās 29 dažādās šķiedras mākslas jomās strādājoši dažādu paaudžu “Tekstilmākslas asociācijas” mākslinieki. Izstādē piedalās gan R.Heimrāta skolas audzēkņi ar klasiski austiem gobelēniem no vilnas gan jaunākas paaudzes, kuru darbos tiek izmantots koks, plastmasas, sintētiska, filcējami un citi materiāli. Autoru vidū ir Ilma Austriņa, Edīte Pauls-Vīgnere, Inese Jakobi, Dina Baumane, Māris Upzars un citi, kuru tehniskais darba izpildījums ir apbrīnas vērts.

Laipni aicinām apmeklēt un svinēt rudens krāsainību kopā!

Elīna KRUPKO mākslas nodaļas vadītāja