Antras Augustinovičas izstāde LABIRINTS

Tekstilmākslinieces Antras Augustinovičas izstāde LABIRINTS aplūkojama Rīgā, galerijā “Apsīda” no 2021. gada 18. augusta līdz 14. septembrim.

Autores izstāde, iepējams bez dziļākiem zemtekstiem, tapusi vācu rakstnieka Hermaņa Heses citāta iespaidā: “… katram no mums ir tikai viens patiess aicinājums - atrast ceļu pie sevis”. Tāpat Antra nebaidās teikt, ka tikai sirdī rodams vienīgais un patiesais spēks, lai stātos pretī negaidītiem izaicinājumiem un bailēm spert nepareizus soļus.

Bez filozofiska konteksta labirintu radīšanai ir sena un leģendām apvīta vēsture. Pasaules vecākā labirinta celtniecības laiks ir attiecināms uz 2300. gadu pirms mūsu ēras. Mūsdienās, izklaides nolūkos labirintu spēlēšana joprojām ir populāra un aizraujoša. Savu unikālu maršrutu veido arī Antra. Līdzās jaunradītiem darbiem izstādē redzams arī iepriekšējo gadu veikums - vienkāršas, tīras un lakoniskas formas, kas veidotas pašradītās autortehnikās, atklājot dažādu papīru kā arī šķiedru mijiedrabības izpētes rezultātu. Gadu gaitā izkoptais rokraksts nelīdzinās nevienam citam tekstilmākslinieka veikumam ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Viennozīmīgi mākslinieces uzmanības centrā ir filigrānas detaļas, kur sevišķa vērība veltīta krāstoņu smalkumam, ritmam un bezgalīgām faktūru interpretācijām. Visi minētie aspekti Antras darbos savijas atvērtās un slēgtās pārejās veidojot noslēpumaino labirinta struktūru.