Ineses Jakobi tekstīliju izstāde "Logi"

No 10. augusta Mencendorfa namā apskatāma Ineses Jakobi tekstīliju izstāde “Logi”.

Inese Jakobi par izstādi:

“Šajā izstādē vairākums darbu tapuši 2019., 2020. un 2021. gadā. Tajos atspoguļojas sabiedrības noskaņojums savā kontrastainajā dažādībā un manas pārdomas par to. Iepriekšējo gadu darbi, manuprāt, veido fonu šodienas notikumu atspulgiem. Jau vairākus gadu desmitus manu darbu pamattēma ir LOGS. Viens no pirmajiem tapa 1983.g.

Kas ir logs? Vai caurums, caur kuru pavērot, kas notiek ārā, vai ieskatīties, kā izskatās iekšā? Vai logs ir tikai fiziska detaļa?

Man logs ir kā metafora tiltam vai, tieši pretēji, robežai starp iekštelpu un āru, starp personību un sabiedrību. Kādēļ tas pats logs var būt tilts, bet citreiz robeža? Varbūt logi vienlaicīgi gan vieno, gan šķir?

Materiāli, ar kuriem strādāju, ir ar savu vēsturi, savu stāstu. Jau no 1980. gadiem izmantoju izbrāķētu rūpniecības produkciju un atgriezumus. Šodien mani darbi top no kādreiz iekārotiem, lietotiem, tad izmestiem kā vairs nederīgiem ražojumiem. Kolāžas šuju tikai ar rokām, jo arī darba procesam ir sava nozīme, savs stāsts un ritms”.

Inese Jakobi absolvējusi Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu /1975.g. BA, 2003.g. MA/.

Izstādēs piedalās kopš 1969.g. LMS biedre kopš 1980.g., Latvijas Tekstilmākslas asociācijas biedre. Darbi eksponēti Eiropā, Skandināvijā, Kanādā.

Sarīkotas 16 personālizstādes Latvijā. Darbi atrodas Latvijas mākslas institūciju kolekcijās un privātkolekcijā Norvēģijā.

1975 – 1986 bijusi pasniedzēja Madonas bērnu mākslas skolā, 1987 – 2017 mākslas izstāžu organizatore Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs.

Vairāk:

https://www.facebook.com/mencendorfanams/