Izstāde "SARUNA PAR TEKSTILU. FILCS"

Sadarbībā ar Latvijas tekstilmākslas asociāciju, veidota ekspozīcija „Sarunas par tekstilu. Filcs”, kas bagātīgi un daudzveidīgi atspoguļo vienas tehnikas – filcēšanas dažādo radošo pielietojumu Latvijas profesionālajā tekstilmākslā gan sākot no LMA studentu darbiem, jaunajiem māksliniekiem, līdz tekstilmākslas vecmeistariem.

Elizabete Klints “Svešie manējie - manējie svešie” 2021. 111 x 240 x 7 cm

Filcēšana ir viena no vissenākajām tekstiltehnikām, kas sniegusi iespēju savienot šķiedras nevērpjot un neaužot tās. Mūsdienu filca mākslā vērojamas divejādas tendences, viena, kad neaustais materiāls tiek lietots vairāk konceptuāli, formas iegūšanai vai kā neitrāla pamatne, otra, kad tiek plašāk izmantotas tēlojošās iespējas, krāsu un faktūru dažādība. Skatītājs var iepazīt dažādus virzienus, redzot gan grafiskus, ar griezumu radītus darbus, gan izšūtus, apdrukātus un dažādām autortehnikām papildinātus filcējumus slapjajā un sausā filca tehnikā. Darbu izmērs no miniatūru formāta līdz lielizmēra vairākdimensiju darbiem.

Izstādē piedalās – Aija Baumane (1943. - 2019.), Agnese Tukāne, Agnese Ondzule, Anna Pommere, Annele Slišāne, Dace Martinsone, Daniela Djubina, Elizabete Klints, Jana Purmale, Ieva Krūmiņa, Katrīna Leitēna, Kristīne Kligina, Kristīne Rublovska, Kristīne Krastiņa-Indāne, Līva Kaprāle, Ruta Bogustova, Ruta Linīte, Santa Grigus, Signe Žeļezņaka.

Vairāk:

https://ziemelblazma.riga.lv/lv/jaunumi/izstade-%e2%80%9esaruna-par-tekstilu-filcs%e2%80%9d/