M/GALLERY Rīgā atklāta tekstilmākslinieces Emmas Sofijas personālizstāde "TE IR ATSLĒGA"

15. jūlijā “M/Gallery” tika atklāta personālizstāde veltīta mūsdienu latviešu tekstila un vizuālajai māksliniecei Emmai Sofiai.

Emma rada mākslu, kas rosina domāt par dažādām sabiedrības tēmām, vides aspektiem un cilvēku uzvedību post-digitālisma laikmetā. “Te ir atslēga,” kas tika atklāta 15. jūlijā, piedāvā 11 mākslinieces darbus, kuru mērķis ir piesaistīt auditoriju, liekot apsvērt šo problēmu rašanos iemeslus un to pamatus.

Emmas mākslinieciskā daiļrade izpaužas dažādos veidos - sākot no gleznām, dažādu tehniku gobelēniem līdz pat sienas paklājiem - tas viņai ir palīdzējis iegūt starptautisku atpazīstamību kā vienai no daudzsološākajām jaunajām latviešu māksliniecēm, iegūstot favorītbalvu publiskajā balsojumā, Baltijas Jaunā mākslinieku balvā 2017. gadā.

Kamēr viņas rokas ir aizņemtas ar aušanu, Emma izpauž savas jūtas un domas par šīm tēmām savā mākslā un savos darbos. Ietverot nopietnas un smagas tēmas, pūkainos un mīkstos materiālos ar gaišām un košām krāsām, viņas darbiem unikālā veidā tiek kontrastēta gan metaforiskā, gan literārā nozīmē.

Izstādes nosaukums “Te ir atslēga” simbolizē atslēgu uz Emmas pasauli, uz galeriju, uz savu vai kāda cita sirdi. Atklāj, kas norit mākslinieces iztēlē un atrodi pats savu asociāciju un nozīmi katrā no izstādē esošajiem darbiem. Iegūt atslēgu ir notikums, kas simbolizē uzticību un kas paver jaunas iespējas.

Emma Sofia ir dzimusi 1990. gadā, Rīgā, Latvijā, kur viņa šobrīd dzīvo un strādā. Viņas darbus var atrast Latvijas LOTO un Upītes Kultūras Centra kolekcijās, kā arī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

Vairāk:

https://www.tvnet.lv/7294160/emma-sofia-atklaj-personalizstadi-te-ir-atsle-ga