Irēnas Andrejevas dalība izstādē LAI IEMĪLĒTOS, KLIKŠĶINIET ŠEIT!

Skats no izstādes “Lai iemīlētos, klikšķiniet šeit”. Rīgas Fotogrāfijas biennāle – NEXT 2021. LMA izstāžu telpa “Pilot”. Foto: Madara Gritāne

Līdz 28. jūnijam, galerijā PILOT, izstādē “Lai iemīlētos klikšķiniet šeit!” aplūkojami tekstilmākslinieces Irēnas Andrējevas darbi.

Darbu sērija “ Dzīvē nesatiktie krāni” radīta Rīgas fotobienāles NEXT 2021 un Latvijas Mākslas akadēmijas kuratoru specializācijas konkursa ‘’Jaunais kurators!’’ uzvarētājas Tīnas Pētersones izstādei ‘’Lai iemīlētos, klikšķiniet šeit’’.

Izstāde aplūko, kā iepazīšanās aplikācijas ir ietekmējušas mūsdienu romantisko attiecību veidošanas kultūru. Komercializētās mīlestības industrija, kuras globālais apgrozījums jau mērāms miljardos, kultivē ideju par mīlestību kā produktu, kur pie vislabākā “darījuma” no plašā potenciālo partneru piedāvājuma iespējams tikt ar speciāli šim nolūkam izstrādātu algoritmu palīdzību.

Tekstildarba koncepts:
Digitālo gobelēnu sērija “Dzīvē nesatiktie krāni” risina vīriešu eksibicionisma problemātiku, kā vienu no online iepzīšanās blaknēm. Stāsts ir par negaidīta un neērta virtuāla attēla ielaušanos personiskajā telpā.

Darbu izmēri: 1.,2.- 34x38cm, 3.,4.- 38x38cm, 5.,6.- 38x48cm, 7.- 70x100 cm

Tehnika: žakardgobelēns
Materiāli: lins, zīds, mohēra, poliesteris, babymerinovilna, metālisks diegs.

Izstādes mākslinieki: scenogrāfs Krišjānis Elviks, fotogrāfi Elizabete Ezergaile, Konstantīns Žukovs.

Vairāk par biennāli un izstādi:

http://www.rpbiennial.com/

https://echogonewrong.com/riga-photography-biennial-next-2021-emerging-curator-award-exhibition-to-fall-in-love-click-here/