EMMA SOFIA " Es te bišķiņ paraudāšu"

No šī gada 19. janvāra līdz 1. februārim galerijas LOOK skatlogā aplūkojams Emmas Sofijas darbs - ES TE BIŠĶIŅ PARAUDĀŠU.

Šajā darbu sērijā māksliniece apspēlē tēmas, kuras ir kā spoguļošanās sevī - tās ataino intīmu sevis izzināšanu, analizēšanu un introvertu monologu. Pārlieku intensīvas domāšanas mulsinošā smaguma un sakāpinātas spriedzes satvarā, šāda kontemplāciju vizualizēšana māksliniecei ļauj rast izeju šķietamos bezizejas stāvokļos, joprojām saglabājot saikni ar urdošajiem un neērtajiem, sev svarīgajiem jautājumiem un sajūtām.

Gobelēnā “Es te bišķiņ paraudāšu” ir stāsts par emociju sakāpinājumu un tā pārspīlēto sajūtu noturēšanu sevī. Katram no mums ir bijusi tā neīstā diena, kurā mēs vairs nevaram noturēt smaguma nastu, ko nesam uz pleciem ikdienā. Māksliniece attēlo savu haotisko emociju dienu pie jūras, kurā dalās ar saviem pārdzīvojumiem šajā dīvainajā laikā, kurā mēs atrodamies. Emocijas pašplūsmā izspraucās cauri visam un kā smags akmens nokrīt no trauslās dvēsele, atvieglojot sakāpināto intensitāti, kuru pati māksliniece ir radījusi sev.

Darbs galerijā “LOOK!” skatāms no 19. janvāra līdz 1. februārim jebkurā diennakts laikā.*
*Iesakām darbu baudīt, kādā tumšāka vakara pastaigā, pēc saulrieta!

vairāk:

https://www.facebook.com/events/237462514511104