" Tikai Tu"

Foto: Kārlis Didrihsons

Emma Sofia (Lauma Kokoreviča) “Tikai Tu”, 2020

“Es atkal vēlējos aizbēgt no sevis, lai savestu kārtībā to, kas šķita izslīdam man no rokām. Tā vietā nonācu pašizolācijā.

Šis šķietamais starpstāvoklis, kurā atrodamies, ir devis laiku ieraudzīt un pārdomāt mūsu ikdienas tīklojumus citā kontekstā. Veikt dažādas pārmaiņas, patīkamas vai ne tik ļoti. Kārtīgi parunāt ar sevi un atrast saskares punktus attiecībās ar mākslu un visu juteklisko pasauli.’’

Jau no studiju laikiem Honkongā māksliniecei Emmai Sofiai apziņā ir iesakņojusies frāze “neērti ir labi”. Tas kā patīkami satraucošs stimuls liek turpināt ceļu mākslas intimitātē un noslēpumainībā. Māksliniece cenšas uztaustīt formas, sajust izteiksmes līdzekļus, tehnikas, kurās māksla mīt un atklājas viņā. Skices un gobelēni, kuros attēloti amorfi, bezpersoniski silueti, ir atgādinājums par viņas neparakstāmajām attiecībām ar mākslu. Tā nav viegla un to nevar saprast visi - māksliniece šo sapratni nemaz negaida. Emma Sofia šo ekspozīciju ir veidojusi caur sevi un ar mīlestību atklāj to pasaulei.

vairāk:

http://www.look.gallery/

https://www.facebook.com/Emmatextileart