Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls

Šī gada 5.-8. septembrī Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā notiks Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls.

Festivāls norisināsies sesto reizi un 2019. gada izstādē, kuras tēma ir ”PARADĪZES PUTNU DĀRZS”, piedāvāsim iespēju iepazīt gan klasisko, gan avangarda mākslu, tikties ar Latvijas floristiem un unikālās Annas Koku skolas pārstāvjiem. Sumināsim Latvijas izcilo tekstila mākslinieci Edīti Pauls-Vīgneri nozīmīgā dzīves jubilejā.

Šogad priecāsimies par Latvijas, Igaunija, Lietuvas, Krievijas, Vācijas, Austrālijas, Japānas, ASV 60 profesionālu mākslinieku veidotajiem darbiem tādās mākslas nozarēs kā figurālā māksla, vides dizains, glezniecība, grafika, papīra māksla, stikla māksla, koktēlniecība, tekstilmāksla, metāla māksla, videoprojekciju māksla. Sadarbībā ar Latvijas Floristu apvienību tiks rīkots konkurss, kurā piedalīsies 10 Latvijas floristu veidoti kompozīcijas darbi. Savu favorītu izvēlēsies gan mākslinieku žūrija, gan izstādes apmeklētāji.

Tikai četras dienas rīdziniekiem un tās viesiem būs iespēja redzēt unikālas Krievijas izcilāko profesionālās leļļu mākslas pārstāvju Aleksandras Hudjakovas, Svetlanas Rumjancevas, Olgas Sukač, Ingas Ivaščenko, Natālijas Lopusovas-Tomskajas, Vladimira Gvozdeva un citu radošās leļļu mākslinieku apvienības DOLLART.RU autoru darbus. Nepalaidiet garām iespēju tikties ar māksliniekiem un redzēt profesionālās leļļu mākslas paraugdarbus! Priecājamies par mūsu Igauņu kolēģu ekspozīciju - paldies studijas 14 vadītājai Tatjanai Mohrakovai, kā arī Viive Noor, Juri Mildeberg, Marianna Ratinen, Svetlana Aleksējeva un citiem. Šogad, ienākot muzeja izstāžu zālē, jūs sagaidīs Karinē Paronjanc gaisīgo ziedu gleznu pasaule un Latvijas mākslinieku – Edītes Pauls-Vīgneres, Dzintras Vilkas, Jāņa Straupes, Ritvara Kalniņa, Andas Munkevicas, Svetlanas Saveļjevas, Andas Poikānes, Sabīnes Ogas, Ineses Līnes, Modra Svilāna, Artas Ozolas-Jaunarājas, Jura Upenieka un Ivara Krūmiņa, Vara Dzērves, Ivetas Pērkones, Maijas Rezenbergas, Kristīnes Kliginas un citu mākslinieku darbi. Īpaši veidotās projekcijās varēs iepazīt seno Japānas, ASV, Vācijas, Austrālijas mākslu veltītu putniem un ziediem.

Kā ik gadu festivāla ietvaros piedāvāsim daudzveidīgu kultūras programmu, festivāla dalībnieku prezentācijas, meistarklases, patīkamu vidi, kurā var ne tikai uz brīdi aizmirst par ikdienas rūpēm un atpūsties, bet arī iepazīt mākslas daudzveidību, satikt domubiedrus un mākslas darbu autorus, izcilus sava amata meistarus, bagātināt savu iztēli un gūt iedvesmu radošam darbam, kā arī iepazīt Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja interesanto ekspozīciju. Izstādes laikā būs iespēja darbus iegādāties, vienojoties ar autoriem. Sīkāka informācija būs pieejama INFO centrā.

Izstādes darba laiki:

C, 05.09. plkst. 11.00—20.00

C, 05.09. plkst. 17.00 – svinīga festivāla atklāšana ieeja ar ielūgumiem

P, 06.09. plkst. 10.00—19.00

S, 07.09. plkst. 10.00—19.00

Sv, 08.09. plkst. 10.00—18.00

Ieejas maksa:

Pieaugušajiem €7.00

Studentiem, pensionāriem €4.00

Skolniekiem, bērniem, muzeju darbiniekiem, invalīdiem €1.00

Festivāla programma un cita informācija: www.dollart.lv

Kontaktinformācija: [email protected]

Festivālu organizē:

Nodibinājums „Leļļu Mākslas muzejs” sadarbībā ar Rīgas domi

Festivāla tehniskais direktors - Uldis Liepa

Šī gada festivāla vēstnesis - koktēlnieka Jāņa Straupes darbs „Putni”