8 Starptautiskā laikmetīgās tekstilmākslas Biennāle Madridē

8. Starptautiskā laikmetīgās tekstilmākslas Biennāle notiks no 17. septembra līdz 2019. gada 3. novembrim Madridē, Spānijā.

WTA ( Tekstilmāksla pasaulē) Biennial ir starptautiska tekstilmākslas izstāde, kā arī izglītības un kultūras programma.Tā notiek reizi divos gados dažādās pasaules vietās. Pasaules klases kuratori un viestiesneši ir daļa no unikāla mākslas un kultūras pasākuma, kas jau kopš tā dibināšanas ir norisinājušies Ziemeļamerikā, Centrālamerikā un Dienvidamerikā. Katra biennāle ir piesaistījusi māksliniekus no visiem kontinentiem un atstājusi nozīmīgu nospiedumu katrā no pilsētām, kas rīkojušas šo pasākumu.

Mūsdienu tekstilmāksla turpina būt viena no straujāk augošajām plastiskajām mākslām un arī viena no pievilcīgākajām pasaulē. Pasaules svarīgākās galerijas, kā arī muzeji un citas organizācijas turpina atvērt durvis šāda veida notikumiem. WTA organizācijai ir ārkārtīgi liela nozīme, turpinot atbalstīt un popularizēt māksliniekus no visas pasaules.

8. starptautiskā Tekstilmākslas biennāle pievērš uzmanību tiem māksliniekiem, kuri izvēlas izpausties ar šķiedrām un audumiem, ar savu darbu atceļot pašu “tekstilmākslas” jēdzienu, lai ierobežotu to un liktu tam eksplodēt savā daudzējādā nozīmē.

Šķērsojot robežas un apvienojot disciplīnas patur tekstilmākslu kā integrējošu koncepciju. Par galveno tēmu izmantojot jēdzienu “Ilgtspējīga pilsēta”.

No Latvijas šajā Biennālē būs iespēja aplūkot tekstilmākslinieču Ievas Krūmiņas un Baibas Osītes darbus.

Vairāk:

https://madrid2019.wta-online.org/