TĀDA IZSTĀDE tēlniecība un tekstils

No 25. augusta Kuldīgā, Līvijas Rezevskas izstāžu zālē būs aplūkojama tēlnieces Marinas Veilandes un viņas meitas tekstilmākslinieces Elīnas Veilandes Apines kopizstāde TĀDA IZSTĀDE. Izstādes norises vietas izvēle nav nejauša. Kuldīga ir Marinas mammas un Elīnas vecmāmiņas Lidijas dzimtā vieta. Vecmāmiņas Lidijas bērnības atmiņas ir ietekmējušas šīs izstādes vietas izvēli.

Ikdienā mākslinieces dzīvo katra savu dzīvi, rada savus darbus, domā savas domas, taču izstādes formāts ir labs iemesls, lai satiktos un izdzīvotu radošo procesu kopā.

Marinas tēlniecības darbi radīti dažādos laika periodos. Pēdējais darbs tapis no liepas, kura augusi Līvijas Rezevskas vasarnīcas kaimiņu mājā.

Savukārt Elīna atrāda pēdējā gada laikā tapušos tekstildarbus kuru vienojošs elements ir fotogrāfija. Paliekot uzticīga tekstilmateriāliem, izdrukātos portretus pārklāj ar laku un veido nospiedumus uz audumiem, piešķirot tiem jaunu vizuālo un emocionālo kodu.

Marina Veilande- tēlniece, regulāri piedalās izstādēs. Latvijas Mākslinieku savienības pārstāve.

Elīna Veilande Apine - tekstilmāksliniece, regulāri piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs. Ir Latvijas Tekstilmākslas asociācijas un Latvijas Mākslinieku savienības pārstāve.

Izstādes atklāšana, svētdien 25. augustā 14.00.

Izstāde būs apskatāma līdz 22. septembrim.

Līvijas Rezevskas izstāžu zāle

Mucenieku ielā 19

Kuldīga