lekcija - Gudrie audumi un tekstila inovācijas biznesā, modē un dizainā

Šī gada 3. jūnijā LMA Modes mākslas katedra sadarbībā ar LIAA Radošo industriju inkubatoru piedāvā pirmo pasākumu no lekciju cikla “gudrie audumi”. Pasākuma ietvaros vieslektores Dr Varvara Guļajeva (Igaunija) un Viktorija Diak (Lietuva) stāstīs par savu darbību un pieredzi gudro tekstilu pētniecības un ieviešanas jomā.

Dr Varvara Guļajeva ir māksliniece un pētniece, strādā Igaunijas Mākslas akadēmijā. Ir strādājusi kā rezidējošā pētniece IAMAS (Ogaki, Japan), LJMU (Liverpool, UK), Interface Cultures in the Linz University of Art and Design, Blekinge Institute of Technology (Karlshamn, Sweden).
Kā māksliniece viņa darbojas kopā ar Mar Canet mākslinieku tandēmā Varvara & Mar. Viņu darbos māksla satiek tehnoloģijas un tehnoloģiju konceptus. Viņu darbi regulāri tiek izstādīti kopš 2009. gada MAD (New York), FACT (Liverpool), Santa Monica (Barcelona), Barbican (London), Onassis (Athens), Ars Electronica museum (Linz), ZKM (Karlsruhe) un citur.
Vairāk informācijas www.var-mar.info

Viktorija Diak ir no Viļņas Mākslas akadēmijas, Phd. doktorante un pētniece, pēta ilgtspējas nepieciešamību modes biznesā un darbojas 3D tekstila drukas jomā. Darbojusies 15. ArchInTex darbnīcā CenTexBel Ģentē, Beļģijā, un Aalto Universitātē, “Shapeshifting” darbnīcā un izstādē AUT University Auckland, New Zealand, Active Textile konferences darbnīcā “Building with Bioplastics”.

PIETEIKŠANĀS: https://ej.uz/gudrie-audumi