GUNDEGAS STRAUTMANES personālizstāde

No 26. aprīļa līdz 18. maijam Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Baltajā zālē, Baznīcas ielā 34 a, apskatāma Gundegas Strautmanes izstāde “Digitālā poēzija”.
8. un 15. maijā no plkst. 12.05-12.45 māksliniece aicina uz lekcijām!

Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs
Pils iela 4
Rezekne LV-4601

www.rezekne.lv

Gundega Strautmane Šobrīd studē Liepājas Universitātē, jauno mediju mākslas nodaļā, ir pirmā kursa doktorante. Viņas pētniecības darbs fokusējas uz vizuālo poēziju jauno mediju mākslā. Arī pati māksliniece pēdējos 15 gadus radoši darbojas vizuālās un digitālās poēzijas laukā.

Pēdējos desmit gadus Gundega ir strādājusi dažādās mākslas skolās kā datorgrafikas pasniedzēja, no 2014. līdz 2018. gadam strādājusi Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē kā tekstila nodaļas vadītāja un datorgrafikas pasniedzēja grafikas nodaļā.

Tāpat Gundega ir studējusi arī Berlīnes Mākslas Universitātē tekstila dizainu, Latvijas Mākslas akadēmijā apguvusi tekstila mākslu un Rīgas Tehniskajā universitātē studējusi tekstila tehnoloģijas.

Attiecīgi realizētie projekti pārklāj mākslas un dizaina laukus. Savos pirmajos mākslas projektos Gundega strādāja ar Braila kodu un tā mērķis bija padarīt darbus uztveramus, gan redzīgajiem, gan vājredzīgajiem un neredzīgajiem darbu vērtētājiem.

Pēdējos projektos māksliniece strādā ar pašizveidotām asēmiskā burtveidola kompozīcijām, savos darbos kodējot arvien jaunus tekstus. Tāpat māksliniece strādā ar foto kolāžu un 3D vizualizācijām. Šie darbi arī ir pieskaitāmi vizuālās poēzijas mākslas laukam un ieved skatītāju kādā noskaņā vai sapņojumā.