Paziņojums par Starptautisko tekstilmākslas triennāli Ungārijā

No 2024. gada 21. jūnija līdz 31. augustam Ungārijā, Tekstilmākslas kultūras fonds un SAVARIA MUZEJS – GALERIJA SZOMBATHELY rīkos VIII. Starptautisko tekstilmākslas triennāli.

Izstādes tēma un devīze ir: TOLERANCES ROBEŽA

Aicinām māksliniekus iesniegt projektus, kas pēta iepriekš paustās tēmas, koncepcijas, dzīves situācijas un parādības, vienlaikus pievēršoties tekstila īpašībām vai paužot savas idejas tekstila valodā, neierobežojot izmantotos izejmateriālus un paņēmienus. Mūsu mērķis ir mīkstināt robežas starp lietišķās un tēlotājmākslas žanriem, kā arī mudināt māksliniekus atklāt un izstaigāt takas starp tiem. Žūrija pieņems tikai projektus, kas tapuši laikā no 2021. līdz 2024. gadam un ir saistīti ar norādīto tēmu.

Projektus var iesniegt trīs izsludinātajās starptautiskajās kategorijās saskaņā ar Konkursa uzaicinājumā 2024 izsludinātajiem nolikumiem. Lūdzam ārvalstu māksliniekus iesniegt pieteikumus tikai trīs starptautiskajās kategorijās : Miniatūrtekstils, Karogs, Lente . Aicinājums piedalīties projektā ir atvērts ārvalstu profesionāliem tekstilmāksliniekiem, lietišķās mākslas māksliniekiem; mākslas asociāciju biedriem, mākslas augstskolu studentiem; tiem, kas rada mākslas darbus, kas atbilst konkursa kritērijiem.

Vēršam mākslas augstskolu studentu uzmanību uz sekojošo: ja viņi savu iesniegto projektu veidojuši izglītojamās augstskolas ietvaros, saskaņā ar līdzautortiesību prasību, tas ir obligāti savā pieteikuma dokumentācijā norādīt – institūcijas nosaukumu, kursu, vadītāju un sava akadēmiskā darba vai diplomdarba tēmu.

PIETEIKŠANĀS PROCESS

Pieteikumu iesniegšanas periods tiks pārvaldīts mūsu tiešsaistes saskarnē no 2023. gada 15. septembra līdz 2023. gada 15. novembra pusnaktij. Sīkāka informācija un saites par tiešsaistes pieteikumu iesniegšanu tiks publicētas apm. 2023. gada jūnijā visos forumos, kuros tika publicēts projektu uzaicinājums.

Vairāk:

www.textileartstriennialhungary.com/2022/04/10/felhivas-call-2024/

https://etn-net.org/berichte/viii-international-triennial-of-textile-arts-2024call-for-projectsszombathely-gallery-hudeadline-period-15-09-15-11-2023.html