izstāde SARUNA PAR TEKSTILU. FILCS

Izstādes dalībnieces iepazīstinās ar neaustās šķiedras apstrādes tehnikas - filcēšanas klātbūtni un dažādību Latvijas tekstilmākslā.

Vienas tehnikas ietvaros skatītājam tiks sniegts neierasti daudzveidīgs ieskats tēlu un izpildījuma izvēlē. Ikšķiles luterāņu baznīcas izstāžu zālē būs apskatāmi gan pieredzējušu un labi zināmu, gan arī jauno mākslinieku un studentu darbi.

Filcēšana ir viena no vissenākajām tekstiltehnikām, kas sniegusi iespēju savienot šķiedras nevērpjot un neaužot tās. Mūsdienu filca mākslā vērojamas divejādas tendences, viena, kad neaustais materiāls tiek lietots vairāk konceptuāli, formas iegūšanai, otra, kad tiek plašāk izmantotas tēlojošās iespējas, krāsu un faktūru dažādība. Slapjā un sausā filca tehnika, dabīga vilna, putekļveidīgas struktūras un rūpnieciskais filcs. Skatītājs varēs iepazīt dažādus virzienus, redzot gan grafiskus, ar lāzergriezumu radītus darbus, gan izšūtus, apdrukātus un dažādām autortehnikām papildinātus filcējumus.

Izstādē piedalās -

Agnese Tukāne, Anna Pommere, Annele Slišāne, Elizabete Klints, Jana Purmale, Katrīna Leitēna, Kristīne Kligina, Kristīne Krastiņa-Indāne, Līva Kaprāle, Ruta Bogustova, Ruta Linīte, Santa Grigus, Šarlote Baškevica.

Izstāde atvērta no 1. marta līdz 17.aprīlim.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas katedru, Latvijas Tekstilmākslas asociāciju un biedrību “Rasas krāsas”.

vairāk :

https://www.ikskile.lv/