Sveicam Rolandu Krutovu !

Rolands Krutovs ATMIŅAS ARHIPELĀGS (polietilēns, dažādi audumi, diegi, akrils, autortehnika) 20x17, 13x20, 20x20 cm

Pagājušā gada pavasarī, II Starptautiskā mini-tekstilizstrādājumu triennālē “Dārgumu sala. Pilsēta ” Rolanda Krutova darbs saņēma II vietu nominācijā - Inovācijas - par triptihu Atmiņas arhipelāgs.

Triennāli organizēja Sanktpēterburgas tekstilmateriālu ģilde kopā ar Sanktpēterburgas Valsts vēstures muzeju. Triennāles ietvaros 165 mākslinieki no 19 pasaules valstīm (Armēnija, Baltkrievija, Lielbritānija, Izraēla, Spānija, Itālija, Latvija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Krievija, Rumānija, Slovākija, Taivāna, Somija, Francija, Čehija, Čīle, Igaunija) iepazīstināja ne tikai ar jaunākajām tendencēm maza formāta tekstilijās, bet arī aktualizēja pilsētvides problēmas mūsdienu pasaulē.

vairāk :

https://www.spbmuseum.ru/exhibits_and_exhibitions/93/51920/

Rolands Krutovs POĒTISKĀ MATĒRIJA (Polietilēns, samts, papīrs, akrils, autortehnika 20x18, 20x19, 20x16 cm)

Lietuvā, Viļņā 11. Starptautiskajā tekstila miniatūru biennālē “Measure” vairāk nekā simts dalībnieku no gandrīz divdesmit pasaules valstīm (Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Polijas, Francijas, Rumānijas, Turcijas, Ukrainas, Japānas, Malaizijas u.c.) analizē viņu personiskas attiecības ar noteiktiem mēriem, standartiem, normām, pārdomājot attiecības starp mākslas darba lielumu un vērtību, apšaubot, ka mākslas darbu maina tā mazāks formāts un piedāvājot individuālajam pasaules uzskatam atbilstošus pasākumus un standartus.

Rolands saņēma Galveno godalgu (Main Prize for artistic exclusivity) par triptihu Poētiskā matērija. Sveicam!

vairāk:

http://www.jmm-muziejus.lt/?tribe_events=11-oji-tarptautine-tekstiles-miniatiuru-bienale-matmuo&lang=en