Tekstilmāksliniece Irisa Blumate un Tautas lietišķās mākslas studija "Draudzība" aicina uz tekstildarbu izstādi "Satikšanās"

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs “Ritums” un Tautas lietišķās mākslas studijas “DRAUDZĪBA” dalībnieces un vadītāja tekstilmāksliniece Irisa Blumate aicina uz tekstildarbu izstādes “SATIKŠANĀS” atklāšanu.

Tautas lietišķās mākslas studijas „Draudzība” (1959) misija ir latviešu etnogrāfijā sastopamo tekstiliju ornamentu, krāsu un formu pētniecība, seno tekstilizstrādājumu kopēšana un saglabāšana, kā arī tautas mantojuma bagātības pielietojums mūsdienu apģērbā un interjera priekšmetos. Studijas radošās izteiksmes stils – visāda veida tekstilijas.

Irisa Blumate ir TLMS “Draudzība” vadītāja (no 1972), profesionāla tekstilmāksliniece, Latvijas Mākslinieku savienības (no 1975) un Latvijas Tekstilmākslas asociācijas (no 1995) dalībniece. Strādājusi par pasniedzēju Latvijas Mākslas akadēmijā (no 1973) un Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas tekstilmākslas nodaļā. Māksliniece joprojām regulāri piedalās nozīmīgās izstādēs ne tikai Latvijā, bet arī ārpus mūsu valsts robežām, un viņas darbi atrodas muzejos un privātkolekcijās.

Izstāde būs apskatāma līdz 22. jūnijam.

Vairāk:

T 25622267

[email protected]